Optimaliseer het verloop van uw events!

Optimaliseer het verloop van uw events!

11 september 2014 om 10:18 by Marc Mestdagh

Als beroepsvereniging, sectororganisatie of federatie organiseert u regelmatig opleidingen, workshops, congressen, netwerkmomenten en andere evenementen. De organisatie van dit soort evenementen heeft de voorbije decennia een hele evolutie meegemaakt. Andy Freed, verenigingsmanagementprofessional in Amerika, schreef een blog over vijf manieren om events nog beter te doen verlopen.

Dit zijn de 5 tips die hij meegeeft:

  1. Houd presentaties korter! Met de bekende 18 minuten durende ‘TED-talks’ zijn de tijden van keynote presentaties van anderhalf uur bijna achter ons. Het concentratievermogen van mensen is over het algemeen veel korter geworden. Het is dus een uitdaging om de nodige informatie in een kortere tijd gepresenteerd te krijgen.
  2. Netwerken is belangrijker dan ooit tevoren. Tegenwoordig verlopen heel veel contacten via technologie. Maar ook face-to-face contact blijft belangrijk. Best zorg je tijdens fysieke netwerkmomenten ook voor genoeg gelegenheid om online contacten te leggen.
  3. Stop presentatiekaraoke! De tijd dat Powerpoint bijna een letterlijke weergave was van wat de spreker zei is voorbij. Presentaties moeten eerder versterken wat de spreker vertelt.
  4. Kies eens voor een andere zaalindeling! Er is geen vaste regel die zegt dat de tafels op een schoolse manier of volgens theateropstelling moeten staan. Ook andere opstellingen, zoals de U-vorm,  cabaret-opstelling, lezing-opstelling, et cetera kunnen perfect dienen tijdens evenementen. U hoeft bovendien niet steeds de klassieke stoelen te voorzien, kies ook eens voor banken, zeteltjes of zelfs –waarom niet- bean bags.
  5. Verbondenheid met het publiek is een must. Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van conference apps. Via deze apps of een website gelinkt aan het evenement kan er contact gehouden worden met het publiek en kunnen deelnemers contact zoeken met elkaar.

Bron: Andy Freed, Association Management Blog: http://blog.virtualmgmt.com/five-ways-to-improve-your-events/?utm_source...

Tags:

2Mpact hanteert een flexibele, modulaire en praktijkgerichte aanpak op maat van de federatie, beroepsvereniging, sectororganisatie of ledenvereniging.

Meer over 2Mpact

2Mpact nv
(ONr: BE 0472 134 137)
Kerkstraat 108
B-9050 Gentbrugge
T 09 233 48 66
info@2mpact.be
www.2mpact.be

Close