Over EPB - Help jouw klanten duurzame materialen en technieken te kiezen

EPB - Help jouw klanten duurzame materialen en technieken te kiezen

Vragen je klanten al eens naar duurzamere en brandveilige materialen als alternatief voor PUR-isolatie? Wat adviseer je hen dan? Aan de hand van levencyclusanalyses of de recent ontwikkelde Totem tool van OVAM kan je de milieu-impact van verschillende constructiematerialen en muuropbouwen met elkaar vergelijken, en dit vanaf de productiefase, over de gebruiksfase tot de eindverwerking.

Ook bij de technieken stelt zich die vraag. Hoe maken je klanten de afweging tussen een (fossiele) gascondensatieketel en een (hernieuwbare) warmtepomp? En wat geeft de doorslag voor hun keuze?
De CO2-uitstoot blijft een abstract gegeven. Hoever kan je met 1L benzine autorijden of vliegen? Hoelang douchen of je woning verwarmen? En hoeveel bomen moet je planten om dat te compenseren?

In deze interactieve sessie vertaalt energie-expert Tine Van Besien (VK engineering) het ietwat zware begrip duurzaamheid naar de ruimere milieu-impact en concrete vragen of dilemma’s die jullie van klanten krijgen.

Ze brengt een evenwichtig verhaal met onderbouwde wetenschap, politieke keuzes, praktische tools en luchtige weetjes over wat je met 1L benzine allemaal kan doen.
Dit thema gaat voorbij je dagelijkse EPB-rapportage, maar helpt je kennis en inzichten als energieadviseur te vergroten om je klant te adviseren. Dit wordt bovendien erkend als permanente vorming door het VEA en de Orde van Architecten.

Tijdsindeling

  • 09.30 Onthaal met koffie
  • 10.00-13.00 Workshop 'Help jouw klanten duurzame materialen en technieken te kiezen'
  • 13.00-14.15 Lunch met rondleiding duurzaam gebouw Infinity

Erkende vrije vormingsuren

Deze opleiding zal goedgekeurd worden door het VEA en door de Orde van architecten voor 2,5 effectieve vrije permanente vormingsuren én/of vormingspunten (pauze afgetrokken).

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt tot 20 personen per workshop om maximale interactie te kunnen garanderen.

  • OVED-leden: 175 € (excl BTW), aanvaard voor subsidie KMOp
  • Niet-leden: 275 € (excl BTW),  aanvaard voor subsidie KMOp

Early bird van 16/07 tot 07/09

  • OVED-leden: 150 € (excl BTW), aanvaard voor subsidie KMOp
  • Niet-leden: 250 € (excl BTW),  aanvaard voor subsidie KMOp

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor OVED vzw. Voor deze opleiding kan u gebruik maken van 30 tot 40% subsidie op de deelnameprijs in functie van uw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille. Op de online registratiemodule van de kmo-portefeuille geeft u de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. U vindt hier de algemene voorwaarden en privacy policy en meer informatie over de KMO-portefeuille terug.

Organisatie verzorgd door 2Mpact, erkend dienstverlener KMO-portefeuille DV.O207084

2Mpact hanteert een flexibele, modulaire en praktijkgerichte aanpak op maat van de federatie, beroepsvereniging, sectororganisatie of ledenvereniging.

Meer over 2Mpact

2Mpact nv
(ONr: BE 0472 134 137)
Kerkstraat 108
B-9050 Gentbrugge
T 09 233 48 66
info@2mpact.be
www.2mpact.be

Close