Over Milieu voor niet-milieucoördinatoren

Milieu voor niet-milieucoördinatoren

Sinds 1996 werden vele bedrijven verplicht om een milieucoördinator aan te stellen. Deze milieucoördinator moet een erkende cursus volgen van 150 of 250 uur. Voor de bedrijven die niet verplicht zijn om te werken met een milieucoördinator A of B is het toch nuttig om iemand in dienst te hebben met een basiskennis over milieu. 

Deze dagopleiding richt zich tot medewerkers en leidinggevenden die geconfronteerd worden met milieuvragen en die op zoek zijn naar een korte opleiding waar de voornaamste en meestvoorkomende aspecten aan bod komen. Voor de milieucoördinator is het een mooie herhaling van de materie.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 08u30 – 09u00: Ontvangst
  • 09u00 – 10u30: Structuur overheid en besluitvorming: hoe zit de milieuwetgeving in elkaar en bij welke instanties kan ik terecht? (Gert Hooft, GHE Milieumanagement)
  • 10u30 – 10u45: Pauze
  • 10u45 – 12u15: Belangrijkste milieuwetgeving en waar deze te vinden (VLAREM, VLAREMA, VLAREBO, …) (Katrien Ponnet)
  • 12u15 – 13u00: Lunchpauze
  • 13u00 – 16u00: Een (klein) lichtje gaat branden bij: airco’s, stookinstallaties, opslag gevaarlijke stoffen, waterheffing, bodemcalamiteit, verpakkingsafval en –aangiftes (Bart Gille, Sertius)

Er wordt na deelname een attest permanente vorming uitgedeeld (6 u).

Aanmelden

U kunt zich nog aanmelden. Komt u ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Leden € 290,00
Niet-leden € 450,00

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor VMx vzw. Voor deze opleiding kan u gebruik maken van 30 tot 40% subsidie op de deelnameprijs in functie van uw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille. Op de online registratiemodule van de kmo-portefeuille geeft u de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. U vindt hier de algemene voorwaarden en meer informatie over de KMO-portefeuille terug. (6u)

Close