tandem_benchmark.png

Benchmark Voorzitters

Binnen een ledenorganisatie waar zowel bestuurders als verenigingsprofessionals aan de slag zijn, ontstaat er een boeiende dynamiek tussen deze twee partijen. Beiden hebben een andere opdracht maar dienen hetzelfde gemeenschappelijke doel. Als Voorzitter zit u op een tweesprong tussen het bestuur en het team. Van u wordt verwacht om de meerstemmigheid die hierdoor optreedt toch harmonieus op mekaar af te stemmen.

Om tot een rijker inzicht te komen hoe dit proces verloopt, willen we met deze bevraging in kaart brengen hoe dit in heel wat organisaties gebeurt. De Benchmark zal publiekelijk toegankelijk gemaakt worden, met als doel besturen en teams van verenigingsprofessionals te inspireren.

Enkele introvragen:

Als bedanking om aan deze korte bevraging mee te doen kan u het Inspiratieboekje ‘Bestuurder – Hoe ga ik mee uit de bocht?’ ontvangen, maar krijgt u ook de resultaten van het onderzoek toegestuurd. Graag uw e-mail adres invullen, dan contacteren we u hierover verder. Het spreekt voor zich dat de antwoorden geanonimiseerd verwerkt worden!

Bevraging over de rol/functie en takenpakket van de Voorzitter:

Gelieve de stelling te waarderen waarbij 1 staat voor helemaal niet waar en 7 als helemaal waar.

Rol/functie van de voorzitter

Takenpakket