Over Opleiding “Aansprakelijkheid”

Opleiding “Aansprakelijkheid”

Inhoud

De erkend bodemsaneringsdeskundige vervult een centrale rol in de uitvoering van het bodembeleid en er wordt van hem of haar dan ook een hoge graad van specialisatie en expertise vereist.

Volstaat het om nauwgezet de wetgeving en de standaardprocedures te kennen en te volgen om elk aansprakelijkheidsrisico te vermijden of wordt van de erkend bodemsaneringsdeskundige (nog) meer verwacht ? Dient de erkend bodemsaneringsdeskundige enkel oog te hebben voor de belangen van zijn opdrachtgever of heeft hij ook t.o.v. derden aansprakelijkheidsrisico’s ?

Tijdens deze studienamiddag wordt stilgestaan bij de rol van de erkend bodemsaneringsdeskundige binnen het bodemdecreet, bij zijn mogelijke aansprakelijkheid voor schade en bij de afwikkeling van schadeclaims waarbij ook de rol van de verzekeraar wordt toegelicht.

Programma:

  • 13u00: Onthaal
  • 13u30: Inleiding en kader door Bart Gille (bestuurder VEB)
  • 13u35: De rol en de responsabilisering van de erkend bodemsaneringdeskundige binnen het bodemdecreet, nu en in de toekomst door Johan Ceename (OVAM)
  • 14u35: De aansprakelijkheid van de erkend bodemsaneringdeskundige: theorie door Steven Deleersnyder (Sertius)
  • 15u05: Pauze
  • 15u20: De aansprakelijkheid van de erkend bodemsaneringdeskundige: praktijk door Steven Deleersnyder (Sertius)
  • 15u50: De rol van de verzekeraar in het aansprakelijkheidsdebat en in de afhandeling van schadeclaims door Ruth Saeys (GM consultant Belgium)
  • 16u50: Q&A
  • 17u00: Einde

Aanmelden

U kunt zich nog aanmelden. Komt u ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnemen als VEB lid € 300,00
Deelnemen als niet VEB lid € 450,00

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor VEB vzw. Voor deze opleiding kan u gebruik maken van 30 tot 40% subsidie op de deelnameprijs in functie van uw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille. Op de online registratiemodule van de kmo-portefeuille geeft u de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. U vindt hier de algemene voorwaarden en privacy policy en meer informatie over de KMO-portefeuille terug.

Organisatie verzorgd door 2Mpact, erkend dienstverlener KMO-portefeuille DV.O207084

2Mpact beschikt over de KMO-portefeuille-erkenning (nr. DV.O207084) voor het organiseren van opleidingen van organisaties.

Close