Over VVOR-Ongeregeld: Hoe Green is de Deal nog?

VVOR-Ongeregeld: Hoe Green is de Deal nog?

folder_20201215_web.png

COVID-19/CORONA-maatregelen. Dit event is beperkt tot 50 personen en de social distancing van 1,5 meter is in de ruimte gegarandeerd. De nodige beschermingsmiddelen (mondmaskers en handgel) zullen ter beschikking zijn.

Enkele dagen na Sinterklaas en nog ruim voor Kerstmis presenteerde de Europese Commissie op 11 december 2019 de Mededeling over de Europese Green Deal.

Zoals te verwachten waren de reacties verdeeld, ook in ons land. De Deal was nog zeer embryonaal en zou vorm krijgen via de talrijke acties in de bijhorende routekaart. De Covid-19 pandemie verlamde echter tijdelijk de meeste trajecten van de reguliere beleidsplanning. Het voorstel van ‘Klimaatwet’ kwam nog net op tijd. Eind mei 2020 herrees de Green Deal echter als één van de pijlers van het Europees Herstelprogramma.  ‘The recovery plan turns the immense challenge we face into an opportunity, not only by supporting the recovery but also by investing in our future: the European Green Deal and digitalization will boost jobs and growth, the resilience of our societies and the health of our environment’, aldus Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en ze kon op instemming rekenen van de NGO-wereld. Frans Timmermans, als bevoegde Commissaris ook zowat de Green Deal missionaris, verspreidde zijn hoopvolle boodschappen in de pers.

Bijna dag op dag één jaar na de lancering van de Green Deal staan we stil voor enige terug- en vooruitblikken, vaststellingen en indrukken. Tijd voor een voorlopige fitness check?

Praktisch
Gent, 15 december 2020 - Vanaf 18uur
Lezing en de catering inbegrepen.
Attest voor Milieucoördinatoren (2 uur permanente vorming)

Aanmelden

U kunt zich nog aanmelden. Komt u ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnemen als VVOR, VOM of VMx lid € 125,00
Deelnemen als niet VVOR, VOM of VMx lid € 175,00

Schrijf je snel in

  • VVOR, VOM of VMx-leden: 125 € (excl BTW), waarvan 100 euro in aanmerking voor subsidiëring via KMO portefeuille
  • Niet-leden: 175 € (excl BTW),  waarvan 150 euro in aanmerking voor subsidiëring via KMO portefeuille

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor VVOR vzw. Voor deze opleiding kan u gebruik maken van 20 tot 30% subsidie op de deelnameprijs in functie van uw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille. Op de online registratiemodule van de kmo-portefeuille geeft u de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. U vindt hier de algemene voorwaarden en privacy policy en meer informatie over de KMO-portefeuille terug.

Organisatie verzorgd door 2Mpact, erkend dienstverlener KMO-portefeuille DV.O207084

Close