Programma van Zomerdialogen 2018 - Aan de vooravond van het ‘PAS’-arrest van het Europese Hof van Justitie

Zomerdialogen 2018 - Aan de vooravond van het ‘PAS’-arrest van het Europese Hof van Justitie

Programma van Zomerdialogen 2018 - Aan de vooravond van het ‘PAS’-arrest van het Europese Hof van Justitie

Op donderdag 30 augustus:
18:00 - 20:00 Zomerdialogen 2018 - Aan de vooravond van het ‘PAS’-arrest van het Europese Hof van Justitie Door Ralph Frins
  1. Van 18:00 tot 20:00

    Zomerdialogen 2018 - Aan de vooravond van het ‘PAS’-arrest van het Europese Hof van Justitie

    Door Ralph Frins

    Net nu Vlaanderen in de Codextrein van 8 december 2017 verlengingen van milieuvergunningen mogelijk maakt in het kader van de Vlaamse ‘programmatische aanpak stikstof’ (PAS), werkt het Europese Hof van Justitie aan het beantwoorden van een groot aantal prejudiciële vragen over de verenigbaarheid van de Nederlandse PAS met artikel 6 Habitatrichtlijn. In meer dan 200 rechtszaken werd voor de Nederlandse Raad van State aangevoerd dat de PAS de stikstofdepositie doet toenemen in plaats van afnemen. De PAS zou geen concreet zicht bieden op het bereiken van een gunstige staat van instandhouding. Ook het bemesten en beweiden komt in het vizier en doet de vraag rijzen of de PAS kan uitgaan van ‘gemiddelde emissies’ in plaats van ‘reële emissies’. Advocaat-Generaal Juliane Kokott brengt haar advies over deze zaak uit op 25 juli 2018. Het arrest wordt in het najaar verwacht en zal grote gevolgen hebben, ook voor Vlaanderen.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Schrijf je snel in

  • VVOR-leden: 125 € (excl BTW), deels (100 euro) aanvaard voor subsidie KMOp
  • Niet-leden: 175 € (excl BTW),  deels (150 euro) aanvaard voor subsidie KMOp

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor VVOR vzw. Voor deze opleiding kan u gebruik maken van 30 tot 40% subsidie op de deelnameprijs in functie van uw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille. Op de online registratiemodule van de kmo-portefeuille geeft u de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. U vindt hier de algemene voorwaarden en privacy policy en meer informatie over de KMO-portefeuille terug.

Organisatie verzorgd door 2Mpact, erkend dienstverlener KMO-portefeuille DV.O207084

Close