Over Opleiding milieu- en MER deskundigen Geluid en trillingen

Opleiding milieu- en MER deskundigen Geluid en trillingen

VMx organiseert, in samenwerking met EOS ACOUSTICS en ACOUSTICAL ENGINEERING een opleidingsdag: Geluid en trillingen voor milieudeskundigen, geluidsdeskundigen en overheden.

Het werk van een geluidsdeskundige is niet eenvoudig.  Niet alleen is ‘akoestiek’ al niet eenvoudig; ook juridische aspecten, de overeenstemming met de overheden, … maken de job wel zeer boeiend, doch ook soms lastig.

Kennis/ervaringsuitwisseling en bijscholing kan helpen. Daarom dit initiatief: deskundigen onder elkaar bijten zich vast in een aantal thema’s, die voorbereid zijn door collega’s.  Een  sterke interactie versterkt het ‘bijlerende’ effect. 

Na de 3 geslaagde opleidingen, een volgende opleidingsdag op 16/05/2019. 

De volgende onderwerpen staan alvast op het programma:

  • Problematiek laag frequent geluid: ontstaan, verspreiding, isolatie van woningen, gedrag van LF geluid binnen structuren, gehoordrempels, remediering.  
  • Problematiek van immissie van op-en afrijdend verkeer op een inrichting 
  • Juridische aspecten van geluid bij een omgevingsvergunningsaanvraag: valkuilen, technische en juridische onderbouw, wat met beroepsprocedures, wat met tegenstrijdige deskundige adviezen, wat met (on)rechtmatige of onjuiste interpretaties van de overheden en de adviesverleners,…  
  • Synthese van verrichte studies in opdracht van de overheid, vraagbaak en ‘rariteitenforum’

Het seminarie telt mee voor 6 uren in het kader van permanente opleiding.

Aanmelden

U kunt zich nog aanmelden. Komt u ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Leden € 250,00
Niet-leden € 450,00
Gratis voor de VMx-geluidsdeskundigen Gratis

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor VMx vzw. Voor deze opleiding kan u gebruik maken van 30 tot 40% subsidie op de deelnameprijs in functie van uw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille. Op de online registratiemodule van de kmo-portefeuille geeft u de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. U vindt hier de algemene voorwaarden en meer informatie over de KMO-portefeuille terug.

Close