Over Infosessie Biodiversiteit op bedrijventerreinen

Infosessie Biodiversiteit op bedrijventerreinen

De zesde uitstervingsgolf, we zitten er midden in en wij - de mens - zijn zelf de oorzaak hiervan! Bijna 30% van de plant- en diersoorten zijn bedreigd. Meer dan 5% van het aantal soorten is verdwenen tijdens de laatste 100 jaar. Daar moeten we nu iets aan doen, het is geen vijf voor twaalf maar vijf na twaalf!

Blijkt dat bedrijven en biodiversiteit, of, ecologie en economie een prima combinatie kan zijn. Integratie van biodiversiteit in bedrijfsleven is van cruciaal belang, zowel voor de natuur als voor de bedrijven.  Dit wordt onder andere aangetoond via het 2B Connect project en via de Green Deal Bedrijven en BiodiversiteitVMx organiseert over dit onderwerp een vijfde infosessie want elke vierkante meter meer biodiversiteit telt! Het is bovendien goedkoop, eenvoudig en geeft je bedrijf een groen imago! Geen redenen meer om niet mee te doen!

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 09u00 - 09u30: Onthaal
  • 09u30 - 10u00: Welkom (VMx) en inleiding (Steven Vanonckelen, Departement Omgeving)
  • 10u00 - 13u15: Biodiversiteit op bedrijfsterreinen: theorie en wetgeving (Herman Dierickx)
  • 13u15 - 13u45: Broodjeslunch
  • 13u45 - 15u45: Biodiversiteit op bedrijfsterreinen: praktijk: bezoek van een site (Herman Dierickx)

Er wordt na deelname een attest permanente vorming uitgedeeld, dit telt mee voor milieucoördinatoren en MER-deskundigen biodiversiteit (5,5 u).

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor VMx vzw. Voor deze opleiding kan u gebruik maken van 30 tot 40% subsidie op de deelnameprijs in functie van uw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille. Op de online registratiemodule van de kmo-portefeuille geeft u de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. U vindt hier de algemene voorwaarden en meer informatie over de KMO-portefeuille terug. (5,5u)

Close